06 - 59 81 47 53

Wauw, maar liefst
een klas vol studenten!

Yke Scholten

Hubmanager

Wat zijn wij blij met de stagiaires en afstudeerders! Ze brengen frisse ideeën en een nieuwe dynamiek in het bedrijf. Maar natuurlijk ook heel belangrijk in het geval van afstudeerders: de uitkomsten van hun onderzoek kunnen we meteen inzetten. In juni rondden 2 studenten hun afstudeeronderzoek af en liep de stageperiode van een andere student ten einde.

Vanaf september waait er weer een frisse wind door de bedrijven, dan begint namelijk de tweede lichting. We hebben dan een mooie mix tussen stages, projecten, afstudeeronderzoeken en een traineeship, uitgevoerd door maar liefst 22 studenten! Zo gaat een student bezig met het opstellen van een administratieve organisatie, wordt er met data gekeken of het calculatieproces efficiënter kan worden ingericht en gaat een student mee de bouw op!

Naast de individuele opdrachten ontvangen we ook studenten van verschillende opleidingen die in projectvorm aan een vraagstuk werken. Een voorbeeld van zo’n project is het ontwikkelen van een nieuw businessmodel, zodat er ingespeeld kan worden op de vraag naar een huis van de nieuwe generatie.

Naast projecten, stages, afstudeeronderzoeken en een traineeship wordt er binnenkort een Hackathon georganiseerd. Studenten van het Windesheim Business College bijten zich 2 dagen vast in een vraagstuk. In een disciplinaire setting lossen zij het probleem op.

Zoals eerder gezegd zijn we echt blij met zoveel enthousiaste studenten. Ook wel een beetje trots dat de Innovatiehub zo hard groeit in zo’n korte tijd. Dat zorgt ervoor dat bedrijven en studenten elkaar kunnen inspireren, samen kunnen komen tot innovatieve ideeën en elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen. Zo kunnen we voorop blijven lopen.

De studenten komen van verschillende scholen; Saxion, Windesheim en Universiteit Twente. Studenten die een individuele opdracht uitvoeren krijgen naast de begeleiding ook masterclasses aangeboden. Hierin sparren de studenten samen over hun verslagen en volgen zij workshops over bijvoorbeeld Personal Branding. Daarnaast krijgen zij de kans om bij 4 bedrijven een kijkje in de keuken te nemen en tot slot: ze werken aan vraagstukken van bedrijven die echt op zoek zijn naar nieuwe inzichten. Met de uitkomst van het onderzoek wordt dus echt wat gedaan.

Dat wordt een innovatief, interessant, druk en enthousiast half jaar. Let’s go!

Wordt vervolgd…

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53

info@innovatiehubsalland.nl

Bezoek ons

L.J. Costerstraat 35
8141 GN Heino

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53
info@innovatiehubsalland.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?