06 - 59 81 47 53

Waarom wij
de uitkomsten
delen

Marieke Roeke

Marketeer

Blogs, video’s, vlogs, hackathons. We hebben ze allemaal al gehad. En daar gaan we uiteraard mee door. Maar een talkshow stond nog niet op dat lijstje. Tot afgelopen woensdag. Graag laten wij als Innovatiehub zien wat we aan het doen zijn. Wat de studenten aan het doen zijn.

Er ontstaan namelijk prachtige ideeën. Je zou denken: “de uitkomsten geven ze niet weg”. Nou, wel dus! We zijn best trots op wat hier gebeurd en willen dit graag delen. Ons doel is namelijk om talent in de regio te behouden. Het liefst natuurlijk bij één van onze bedrijven. Maar het gaat verder dan dat. Het is een maatschappelijk doel. En daar kunnen andere partijen ook aan bijdragen.

De bouw op
Afijn, een talkshow dus. Onze hubmanager, Yke, ontpopte zich tot een heuse Eva Jinek. Ze liet de studenten vertellen waar ze de afgelopen maanden mee bezig zijn geweest en wat hun vervolgstap gaat worden. Maar ook wat ze leuk of juist lastig vonden aan de hub. Lars en Harm gingen het afgelopen jaar de bouw op. Niet de eerste plek waar je een student HBO-bouwkunde zou zoeken. Wel een waardevolle ervaring voor hun ontwikkeling. Ze leerden er de praktische kant van de bouw kennen. Ze deden materiaalkennis op. Als ze nu tekenen, weten ze beter wat wel en niet kan en ook waaróm.

De bijbaan van Martijn
Kijkers stuurden live vragen in. Erg leuk om in tijden van corona toch een interactief evenement te organiseren. Martijn kreeg van één van de kijkers de vraag “Wat is de belangrijkste reden dat je bij de Innovatiehub bent gebleven met jouw bijbaan?”. Hij blijft ons namelijk ondersteunen op het gebied van subsidies. Een klus die aardig wat uren kost, maar ons wel helpt om te kunnen doen wat we doen. Martijn heeft zijn stage bij Nijhof succesvol afgerond. Had het ook naar zijn zin. Hij studeert Finance & Control, een studie die perfect aansluit bij het aanvragen en verwerken van subsidies. Dus 1+1=2. Wij blij, Martijn blij. Weet je nog? ‘Talent in de regio behouden’ 😉.

Waar ben je het meest trots op?
Yke kletste ook met Chiel. Onze trainee. Hij kwam via via bij de Innovatiehub terecht. Studie 1 afgerond, studie 2 stopgezet. Hij wist niet meer zo goed wat hij nu wilde. Maar talent heeft hij. Een perfecte Innovatiehubkandidaat dus. Samen zijn we tot een traineeship voor Chiel gekomen. 2 dagen op kantoor en 3 dagen op de bouw. Dat was het plan. Want op kantoor was misschien niet genoeg werk voor hem. Há! Wat hadden we het mis. Hij maakt nu fulltime prachtige 3D-beelden bij Mensink. Klanten krijgen zo veel beter een gevoel en beeld bij wat ze krijgen. Zijn kijkersvraag: “Waar ben je het meest trots op?”. Chiel krijgt een glimlach op zijn gezicht. “Een video die ik aan het maken ben voor een zakelijke klant in Raalte. Meer kan ik er nu nog niet over zeggen.”. Hij houdt het even spannend, maar zijn grijns zegt genoeg. Binnenkort vertelt Chiel meer over zijn succesverhaal bij de Innovatiehub.

Terugkijken
Zo hebben we nog veel meer mooie antwoorden van de studenten gekregen. Alle studenten hebben hun stage en afstudeeropdracht afgerond. Daar zijn wij maar al te trots op. Mannen, heel veel succes in de toekomst gewenst. Jullie zijn een leuk groep en tot in het café! Benieuwd naar de hele ‘talkshow’? De video staat nog op onze Facebookpagina en kun je dus terugkijken.

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53

info@innovatiehubsalland.nl

Bezoek ons

L.J. Costerstraat 35
8141 GN Heino

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53
info@innovatiehubsalland.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?