06 - 59 81 47 53

De dagen bij
de Innovatiehub
vliegen voorbij

Yke Scholten

Hubmanager

Een dag binnen de hub is nooit hetzelfde. Ik begin de ochtend vaak met het checken van de mail en vervolgens maak ik een takenlijst. Vijf uur is het zo. Goed teken toch? Ik heb plezier in mijn werk. Wat dat werk is? Als hubmanager van Innovatiehub Salland voer ik de dagelijkse leiding. Ik ben eindverantwoordelijk voor het operationeel houden van de hub én ik ben het eerste aanspreekpunt. En zo krijg ik de kans om de hub verder te brengen.

Fast Forward-trainee

Begin mei 2020 startte ik als Fast Forward-trainee bij de Innovatiehub. Dit betekent dat ik een traject van 2 jaar volg, waarbij ik bij 3 verschillende bedrijven aan de slag kan gaan. Iedere opdracht duurt 8 maanden. Als afgestudeerd sociaal juridisch dienstverlener had ik nooit gedacht dat ik in de bouwwereld terecht zou komen. Mijn eerste gedachten bij deze opdracht als hubmanager waren: ‘Hoe ga ik de hub draaiende houden en waar moet ik beginnen?’. Studenten werven en begeleiden? Nog nooit gedaan. Een social mediaberichtje plaatsen? Nog nooit gedaan. Maar het triggerde me wel. Dus vol goede moet ben ik begonnen. Een eigen draai eraan geven, dat heb ik maar gedaan. En dat pakt goed uit!

Uitdagingen

Er is zoveel uitdaging binnen de hub. Voor studenten die werkzaam zijn in de hub heb ik een ontwikkelprogramma opgezet. Nu volgen de stagiaires, afstudeerders en trainee regelmatig een masterclass. Daarnaast heb ik de allereerste hackathon en een eigen “talkshow” mogen organiseren. Ook heb ik studenten geholpen tijdens hun afstudeer-/stageproces. En als kers op de taart heb ik een bedrijfsvideo mogen opnemen. Dat zijn toch wel een aantal dingen waar ik trots op ben😊

Het allerleukste aan mijn werk? De dingen waar ik energie van krijg. Het netwerken en organiseren. De hub draaiende te houden. In deze periode heb ik ontzettend veel mensen gesproken en het netwerk kunnen vergroten.

Vooruitkijken

Wat ik graag zou willen bereiken is de hub echt op de kaart zetten. Samen met de vier bedrijven en mijn collega’s werken we elke dag aan innovatieve ideeën zodat we voorop kunnen blijven lopen. Het voorbeeld voor de regio Salland, dat lijkt mij gaaf. Daarnaast vind ik het interessant om samen te kijken wat het talent van iemand is en hoe we dit talent maximaal kunnen inzetten.

Verlenging

De Innovatiehub begon als mijn tweede opdracht als Fast Forward-trainee. Die opdracht is met acht maanden verlengd. Ik zit midden in mijn derde en laatste periode. Ook ben ik gestart met een extra functie binnen de hub, namelijk projectmanager van het project ‘doos in doos’. ‘Doos in doos?’, zul je vast denken? Binnenkort meer daarover. 

Oh ja, als sociaal juridisch dienstverlener werkzaam in de bouwsector? Het kan echt en het is nog leuk ook!

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53

info@innovatiehubsalland.nl

Bezoek ons

L.J. Costerstraat 35
8141 GN Heino

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53
info@innovatiehubsalland.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?