06 - 59 81 47 53

Breinbruisen
in het Heracles
Stadion

Milou Broekhof

Hubmanager

Tubbergen, Oldenzaal, Almelo en Salland liggen allemaal in Overijssel. Maar ze hebben nog iets gemeen: ze hebben allemaal een Innovatiehub. We zijn dus niet de enige hub.

En nu kunnen we natuurlijk het wiel opnieuw uitvinden, maar de spirit van de Innovatiehub is juist elkaar verder helpen. Oók andere hubs. Als hubmanager van Innovatiehub Salland heb ik daarom de afgelopen tijd al veel onderling contact gehad met de andere hubs.

Waarom een hackathon?

We hebben maandelijkse sessies. Tijdens één van die sessies kwamen we met het idee: “Waarom organiseren we niet samen één grote ontwikkelmiddag voor al onze studenten?” Iedereen was direct enthousiast! Maar ja, wat gaan we dan doen? Na even sparren kwam ik met het idee om een hackathon te organiseren. Daar hebben wij als Innovatiehub Salland al een positieve ervaring mee. Ik hoor je denken: ‘Een hacka wattes?’. Een hackathon is een evenement waarin teams in een korte tijd heel intensief bezig zijn met een vraagstuk. Met als doel natuurlijk om daar een, het liefst out-of-the-box, oplossing voor te bedenken.

Oké, het werd een hackathon dus. Nu alleen het vraagstuk nog. En wat is voor studenten en alle aangesloten bedrijven interessanter dan samen brainstormen over: “Hoe ziet de ideale werkgever van de toekomst eruit?” Een actueel vraagstuk dat voor alle deelnemers interessant is.

Op 12 mei verzamelden onze studenten zich in de businesslounge van het Heracles stadion. Manon van Novel-T begeleidde de ochtend. Te beginnen met een heerlijk ontbijtbuffet. Nadenken op een lege maag is natuurlijk een no-go 😉. Studenten konden elkaar leren kennen en zo kon iedereen op een relaxte manier de ochtend beginnen (waaronder ikzelf natuurlijk).

Arbeidsvreugde

De Twentse steden en Salland: alles ging lekker door elkaar heen. De gemixte groepjes startten met een world café. Zo doken ze in zeven verschillende onderwerpen gericht op arbeidsvreugde. Werkplezier plus zeg maar. Een fijne werkplek, plezier, goede communicatie, verwachtingen: alles kwam voorbij. Na 10 minuten per ronde was het resultaat een flinke bak aan ideeën.

Tijd om even uit het hoofd te gaan en lekker fysiek bezig te zijn. We zijn wel in het Heracles stadion hè? Een toffe ervaring, een balletje trappen op het veld van Heracles. De studenten stonden binnen no time op het veld.

Creatieve pitches

Zo. Weer fris en fruitig. Tijd om de belangrijkste punten uit alle informatie en ideeën te verzamelen. Die pitchten de studenten aan de jury: de aanwezige ondernemers van de innovatiehubs. Nou, daar kregen ze energie van. Zo leuk om te zien hoe de studenten dit aanpakten. Er kwam een toneelstuk voorbij, een voetbalveld als metafoor en een aantal sterke presentaties. Unieke en creatieve pitches dus. Wat volgens de studenten goede ‘basisspelers’ zijn voor de ideale werkgever? Onder andere doorgroeimogelijkheden, uitgedaagd worden en, best verassend, ‘het bedrijf moet maatschappelijk verantwoord ondernemen’. 

Maar zoals Henny Huisman zou zeggen: er kan er maar één de winnaar zijn! 😉 De cadeaukaart van ome Bol ging naar Wouter, Merle, Lotte en Mats. Gefeliciteerd!

Via deze weg dank ik alle deelnemende studenten en ondernemers. Ik heb genoten. Op naar de volgende!

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53

info@innovatiehubsalland.nl

Bezoek ons

L.J. Costerstraat 35
8141 GN Heino

Bel of mail ons

06 - 59 81 47 53
info@innovatiehubsalland.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?