info@innovatiehubsalland.nl

06 - 86 88 65 26

Blog

Te gast bij Salland1TV

Yke en Marieke waren op woensdag 8 september te gast in het programma 'Salland Magazine' van Salland1TV. Daar vertelden ze over de Innovatiehub en de maatschappelijke impact de hub heeft op Salland. Bekijk hier de uitzending.

De dagen bij de Innovatiehub vliegen voorbij

Hubmanager Yke zou als trainee voor een periode van 8 maanden aan de slag gaan bij de Innovatiehub. Ze startte in mei 2020. Wie kan rekenen begrijpt dat de 8 maanden voorbij zijn. Ze is er nog. Waarom en wat ze nu doet? Dat deelt ze in haar blog.

De studenten van lichting 3

Nieuwe studenten, maar liefst 12 deze lichting! Zo leuk om weer een nieuwe groep te leren kennen. Nieuwe dynamiek en nieuwe uitkomsten van onderzoeken. Ben je benieuwd wie nou die studenten zijn waar wij zo enthousiast over zijn? Ze stellen zich graag even voor. Maak hier kennis met ze!

Werk samen met de mensen van wie je iets kunt leren

"Iets meer dan een jaar geleden stapte ik de Innovatiehub binnen. Een duidelijk beeld van de hub of mijn functie? Dat had ik niet. Toch wist ik één ding zeker; deze samenwerking tussen 4 bedrijven kan niet anders dan een succes worden. Ik zag een kans en greep hem aan,” vertelt HR-adviseur Daphne. Benieuwd hoe zij het hier ervaart? Lees hier haar hele blog.

Traineeship bij de Innovatiehub - Chiel vertelt

Chiel volgt een traineeship bij de Innovatiehub. Hij werkt een jaar bij Mensink Bouwbedrijf als 3D-tekenaar en maakt impressies voor klanten. Hij vertelt over hoe hij bij de Innovatiehub terecht is gekomen en hoe hij zijn traineeship ervaart. Bekijk de video hier.

Talkshow Innovatiehub

Waarom wij de uitkomsten delen

Blogs, video’s, vlogs, hackathons. We hebben ze allemaal al gehad. En daar gaan we uiteraard mee door. Maar een talkshow stond nog niet op dat lijstje. Tot afgelopen woensdag. Graag laten wij als Innovatiehub zien wat we aan het doen zijn. Wat de studenten aan het doen zijn. Lees hier het hele verhaal.

Bedrijfsvideo Innovatiehub Salland

Onlangs kregen wij de kans om een bedrijfsvideo op te nemen. Deze video is ontwikkeld in opdracht van de Provincie Overijssel en zal onderdeel uitmaken van een online carrièregids voor mbo- en hbo-studenten. Bekijk de video hier.

Van prefab bouwen tot een communicatieapp

Afgelopen donderdag was het zo ver: de aftrap van de Hackathon! Eerstejaars studenten van het Windesheim Business College, allemaal van verschillende studierichtingen, konden zich vooraf inschrijven voor een vraagstuk. Lees hier het hele verhaal.

Bouwtechnische bedrijven in regio Salland schakelen hulp in van studenten tijdens hackathon.

Innovatiehub Salland, een samenwerkingsverband tussen vier bouwtechnische bedrijven uit de gemeente Raalte, organiseert samen met Windesheim Business College een tweedaagse hackathon voor studenten. Deelnemers worden tijdens de bijeenkomst uitgedaagd om in een korte tijd ideeën te bedenken om de omloopsnelheid in de bouw te vertienvoudigen. Lees hier het hele verhaal.

Wauw, maar liefst een klas vol studenten!

Vanaf september waait er weer een frisse wind door de bedrijven, dan begint namelijk de tweede lichting. We hebben dan een mooie mix tussen stages, projecten, afstudeeronderzoeken en een traineeship, uitgevoerd door maar liefst 22 studenten! Lees hier het hele verhaal.

“Liever Raalte dan Rotterdam. Innovatiehub Salland bindt talent aan de regio.”

De Stentor: "Vier bedrijven uit Salland die actief zijn in de bouwwereld sloegen in september 2019 de handen ineen. Hun gezamenlijke doel: talent aan de regio binden. Hoe? Met het opzetten van de Innovatiehub Salland. De eerste studenten hebben hun schoolproject, stage of traineeship erop zitten." Ga naar het artikel in de Stentor.

Welk Sallands bedrijf heeft nu een eigen marketingafdeling?

Marieke werkt als Marketeer bij alle bedrijven binnen Innovatiehub Salland. Social media, bloggen, vloggen, websites "SEO-proof" maken, huisstijlen bewaken, ze doet het allemaal. En dat voor vier bedrijven, plus de Innovatiehub zelf. Ze kan wel wat hulp gebruiken! Lees hier het hele verhaal.

Stage Bouwkunde Mensink Marten Buitengewoon Ontwerpen

Bouwkundestudent Lars zoekt opvolger - VLOG

Lars loopt stage bij Marten Buitengewoon Ontwerpen en Mensink Bouwbedrijf. Hij is bijna klaar met zijn stage en zoekt een opvolger! Bekijk hier de vlog.

Afstudeeropdracht Bedrijfseconomie bij Nijhof

Efficiënter voorraadbeheer bij Nijhof

Hoi! Mijn naam is Lorenzo. Ik ben vierdejaarsstudent bedrijfseconomie bij Windesheim in Zwolle. Momenteel ben ik aan het afstuderen bij Nijhof Installatietechniek in Broekland. Hier doe ik onderzoek naar het voorraadbeheer. Lees hier het hele verhaal.